Julkaistu 23.3.2022

Kirkko on aktiiviensa näköinen yhteisö

Jäsenmäärän vähenemisestä huolimatta kirkko on yhä keskeinen instituutio suomalaisessa yhteiskunnassa. Kirkkoon tukeudutaan hädän hetkellä ja sen opetuksesta etsitään vastauksia aikamme eettisiin ongelmiin. Viime aikoina lisääntynyt turvattomuuden tunne tullee vielä lisäämään kiinnostusta kirkon toimintaa kohtaan.

Moni ehkä näkee itsensä kirkon ulkokehällä mutta ei kuitenkaan halua katkaista yhteyttään siihen. Monet niistäkin, jotka eivät osallistu aktiivisesti seurakunnan toimintaan, pitävät kirkkoa arvossa ja omaa jäsenyyttään merkityksellisenä.

Tilanne voisi olla aivan toisenlainen. Kirkko voisi olla yhteisö, josta huomattavasti nykyistä useampi löytäisi paikan olla ja osallistua, toimia ja tehdä.

Siihen tarjoavat mahdollisuuden syksyllä 2022 järjestettävät seurakuntavaalit. Niissä valitaan edustajat seurakuntaneuvostoihin ja Tampereella myös koko kaupungin yhteiseen kirkkovaltuustoon.

Kaikkien kirkko -niminen puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä etsii nyt ehdokkaita ja muita aktiiveja vaalityöhön. Meitä yhdistää unelma avarasta kirkosta, jolla on avoimet ovet eikä ovilla kynnyksiä. Vaaliohjelmamme löytyy täältä.

Polkaisemme vaalikampanjamme käyntiin 5.4. Tampereen Vanhassa kirkossa, jossa järjestetään tilaisuus nimeltään ”Miksi en ole vielä eronnut kirkosta?”. Lisätietoa tilaisuudesta löytyy täältä.

Tämä kirjoitus aloittaa blogikirjoitusten sarjan, jota tullaan julkaisemaan säännöllisesti Kaikkien kirkon verkkosivuilla ja Avaran kirkon facebook– ja instagram-sivuilla. Bloggauksissa avataan teologista ajatteluamme.

Avara kirkko on osittain samoista ihmisistä koostuva ryhmä, joka on perustettu valtakunnallisia kirkolliskokousvaaleja varten. Seurakunta- ja kirkolliskokousvaaleilla on se yhteys, että seurakuntaneuvostojen jäsenet valitsevat kirkolliskokouksen maallikkojäsenet.

Kirkon hallinto on kieltämättä monimutkaista; sen yksinkertaistaminen onkin yksi pitkän aikavälin tavoitteistamme!

Meitä innostaa ajatus siitä, että kirkko on täynnä mahdollisuuksia. Älä siis epäröi vaan tule mukaan toimintaan esimerkiksi lähettämällä viesti sähköpostiosoitteeseen anne.karhola@kaikkienkirkko.fi

Olli Löytty

Artikkeli kategoriassa