Vuolanto Venla
opiskelija, kustannustoimittaja
Kirkkovaltuusto
21
Seurakuntaneuvosto
92

Olen kirjallisuustieteen opiskelija (HuK) sekä kustannustoimittaja. Töiden ja opiskelujen ohella harrastan käsitöitä, juoksua, kirjoittamista ja partiota. Olen ehdolla, koska haluan tuoda kirkon päätöksentekoon sateenkaarinuorten ääntä. Haluan, että kirkon ovi on auki monenlaisille seurakuntalaisille ja että kirkko on heille aidosti turvallisempi tila.

Haluan tulevaisuuden kirkon olevan turvallinen paikka sateenkaari-ihmisille: vihkimisestä arkiseen kielenkäyttöön, turvallisemman tilan periaatteista sateenkaarimessuun. Kirkon tulee olla paikka, jossa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt otetaan vastaan rakkaudella.

Lisäksi haluan kirkkoon lisää avoimuutta ja demokratiaa. Päätöksentekoa tulee avata kaikille ymmärrettävästi, jotta kuka tahansa kirkon jäsen voi selvittää, mihin hänen veroäyrinsä menee tai miten jokin päätös on tehty. Kirkon tulee olla siellä missä ihmisetkin ovat ja kuunnella jäsentensä mielipiteitä.

Kolmantena korostan ympäristövastuuta: Tampereen seurakuntien tulee pyrkiä pikaisesti hiilineutraaliuteen. Energiansäästö, kasvisruoan lisääminen ja tilojen monipuolinen käyttö ovat kaikki tekoja yhteisen luomakunnan puolesta.

Marraskuussa äänestetään uudistuvan kirkon puolesta!