Sääskilahti Anna
45v | FM, kääntäjä
Seurakuntaneuvosto
90
Olen Anna Sääskilahti, 45-vuotias tavallinen tamperelainen. Asun Kaupissa, mutta sydämeltäni taidan olla yhä kalevalainen. Kotiseurakuntani on Tuomiokirkkoseurakunta. Olen työskennellyt yli 20 vuotta televisiokääntäjänä, tiedon ja tunteiden tulkkina. Minulla on kolme teini-ikäistä lasta, ja kotonamme asustaa myös kissa.

Minut innoitti ehdokkaaksi tarve muuttaa kirkkoamme hyväksyvämmäksi ja avoimemmaksi kaikille jäsenilleen. Olen sateenkaari-ihminen, jolle kristinusko ja uskonyhteisö ovat tärkeitä, ja onnekseni olenkin löytänyt Tuomasmessusta ja Sateenkaarimessusta turvallisen paikan kokea seurakuntayhteyttä. Luottamushenkilönä haluaisin vaikuttaa siihen, että sama turvallinen tila läpäisi koko kirkon kaikilla sen tasoilla.

Myös ilmastokriisiin reagoiminen on minulle tärkeää. Aikaa ei ole hukattavaksi, joten ympäristönäkökohdat on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa. Ajattelen myös, että kirkon keskeisimpiin tehtäviin kuuluu niiden auttaminen, joilla on suurin hätä. Meidän on osoitettava lähimmäisenrakkautta niin toisillemme kuin koko luomakunnalle.