Ruotsalainen Juha
22
Seurakuntaneuvosto
93
Olen Juha Ruotsalainen, 64-vuotias Tampereen tuomiokirkkoseurakunnan jäsen. Asun Tampereen keskustassa Kuninkaankadulla. Olen koulutukseltani DI Tampereen teknillisestä korkeakoulusta (nyk. Tampereen yliopisto) ja HHJ. Toimin toiminnanjohtajana C.V. Åkerlundin mediasäätiössä, joka rahoittaa media-alan tutkimusta ja koulutusta. Olen tehnyt työurani media-alalla, mm. Aamulehden ja Kotimaa-konsernin toimitusjohtajana.

Haluan tuoda oman näkemykseni seurakunnan päätöksentekoon. Teemoinani ovat matala kynnys seurakunnan toimintaan osallistumiseen, jäsenyyden pito, seurakunnan talous ja yleisemminkin kirkon strategiatyö ja tulevaisuus.
Kaikkien kirkko 2022- vaaliohjelmassa koen erityisen tärkeiksi tavoitteet matalan kynnyksen kirkosta, tasa-arvosta, eettisyydestä ja tulevaisuuden huolenpidosta sekä vastuullisesta taloudenhoidosta.
Kirkon toiminnassa eniten harmittaa opilliset erimielisyydet ihmisen tasa-arvoisuudesta sekä tarrautuminen dogmeihin ja rakenteisiin yksilön kustannuksella.

Olen poliittisesti sitoutumaton, porvarillisesti ajatteleva ja ajankohtaisista asioista kiinnostunut mies. Pidän tuomasmessun ilmapiiristä ja niissä olenkin usein mukana.