Rautiainen Jarmo
19
Seurakuntaneuvosto
89
Olen 68-vuotias yrittäjä Tampellasta. Keittiön ikkunasta katselen junia ja Armonkalliota. Olen Ahjolan setlementin hallituksen puheenjohtaja ja toimin myös Sopimusvuori/Treilin hallituksessa. Hallituksissa olen mukana kehittämässä näiden yhdistysten toimintaa ja turvaamassa niiden toimintaedellytyksiä. Sitä samaa haluaisin tehdä myös seurakunnan luottamushenkilönä.

Haluaisin, että seurakunnassa otettaisiin tosissaan se, että niin monet jättävät kirkon. Seurakuntia johtavat työntekijät eivätkä luottamushenkilöt. Haluaisin korjata tämän asian ja nähdä, miten kymmenet ja sadat pienet ja suuret uudistukset elävöittäisivät seurakuntaa ja sen hengellistä elämää. Totta kai seurakunnassa on hyvä hallinto ja sitoutuneita työntekijöitä. Mutta jostain syystä siinä on myös paljon seisovaa vettä. Meillä on vahva taipumus tehdä asiat niin kuin aina ennenkin tehty.

Olen ollut uskollinen kirkon vapaaehtoinen. Aleksanterin avoimessa kirkossa olen toiminut vapaaehtoisena päivystäjänä, johtanut hiljaisia rukoushetkiä ja vastannut hiljaisuuden messusta. Olen ollut aktiivinen sekä Tampereen että Helsingin Tuomasmessuissa. Monia vuosia sitten toimin pari vuotta Helsingin Tuomaiden puheenjohtajana. Olen jo toistakymmentä vuotta toiminut retriitinohjaajana. Mieleltäni olen pyhiinvaeltaja. Sielultani ikuinen etsijä matkalla kohti syvempää Jumalan tuntemista.

Viimeiset parikymmentä vuotta olen elättänyt itseni yksityisyrittäjänä. Minä kannatan yhteiskuntaa, joka perustuu vapaaseen yrittäjyyteen ja ahkeruuteen. Yhteiskunnan on pidettävä huolta heikommassa asemassa olevista jäsenistään. Ketään ei saa jättää ulos kylmään, sukupuoleen, ihon väriin tai kansallisuuteen katsomatta.