Kauppinen Tuomas
29v | osallisuuskoordinaattori, KK
Kirkkovaltuusto
15
Seurakuntaneuvosto
85
Hei! Olen Tuomas Kauppinen, 29-vuotias kasvatustieteiden ja teologian opiskelija Tampereelta. Vaikuttamisesta innostuin toden teolla vasta opiskelujen aikana, ja opiskelujen ohessa aikaa onkin kulunut niin ainejärjestössä, Suomen Opettajaksi Opiskelevien Liiton hallituksessa kuin Tampereen ylioppilaskunnan hallituksessa. Opiskelujen ohella työskentelen Lasten ja nuorten keskuksessa osallisuuskoordinaattorina, vastuualueinani nuorten ja nuorten aikuisten osallisuus. Nyt haluaisin päästä antamaan kerryttämäni osaamiseni oman seurakuntani käyttöön.

Ajattelen, että kirkon tulevaisuuden kannalta lasten ja nuorten osallisuuden vahvistaminen ja äänen kuuleminen heitä koskevassa päätöksenteossa on ensiarvoisen tärkeää ja erityisesti tätä haluaisinkin olla seurakunnassamme edistämässä.

Kirkon tulisi myös olla edelläkävijä ympäristökysymyksissä. Saimme tehtäväksi viljellä ja varjella – viljely meiltä kyllä on onnistunut, mutta varjelu on jäänyt vähemmälle. Sen on muututtava nopeasti, tai tulevaisuudessa meillä ei ole planeettaa, jolla elää tai istua seurakuntavaltuuston kokouksissa.