Karhola Laura
33v | varatuomari
Kirkkovaltuusto
13
Seurakuntaneuvosto
83
Olen 33-vuotias tampellalainen ja toista kautta Tuomiokirkkoseurakunnan luottamushenkilönä. Ammatiltani olen asianajaja ja työskentelen tamperelaisessa asianajotoimistossa pääasiassa rikosasioiden parissa. Lisäksi hoidan myös lapsiin liittyviä asioita. Oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus ovat minulle tärkeitä elämänarvoja. En ole minkään puolueen jäsen, mutta valtiollisissa vaaleissa äänestän vihreitä.

Kirkossa on paljon hyvää ja säilyttämisen arvoista, mutta paljon on myös muutettavaa. Pidän erittäin tärkeänä seurakuntien hyväntekeväisyystyötä ja sille tulee jatkossakin turvata riittävät resurssit.

Kirkossa on mielestäni hyvä pöhinä; paljon todella motivoituneita työntekijöitä ja vapaaehtoisia sekä erilaisia tapahtumia eri kohderyhmille. On tärkeää saada seurakuntien tekemä työ ja toiminta näkyvämmäksi tamperelaisille. Tähän tulee jatkossa kiinnittää entistäkin enemmän huomioita ja markkinoida tapahtumia aktiivisesti.

Mielestäni tulevaisuuden toiminta tulee pyrkiä turvaamaan järkevällä taloudenhoidolla. Kiinteistöstrategiaa pitää toteuttaa suunnitelmallisesti ja karsia vähemmällä käytöllä olevia kohteita. Taloutta ja kiinteistöjä on hoidettava ilmaston kannalta kestävällä tavalla. Koen, että kirkon tulee olla edelläkävijä ilmastoasioissa.

Akuutein muutostarve koskee kuitenkin vihkimistä. Kristinuskon ytimessä on armo, lähimmäisen rakkaus ja yhdenvertaisuus. Minua hävettää tämänhetkinen tilanne. Kirkon pitäisi olla suunnannäyttäjä ihmisoikeuskysymyksissä, eikä laahata näin pahasti perässä. Kirkolliskokouksen tulee valmistella tarvittavat muutokset, jotta papit voivat vihkiä kaikki sitä haluavat parit. Nyt valittavat luottamushenkilöt ovat valitsemassa edustajia seuraavaan kirkolliskokoukseen.

Jos haluat tutustua tarkemmin ajatuksiini, lisää luettavaa löydät täältä:
https://www.siltalehti.fi/sivustot/silta/puheenvuorot/kolumnit/kolumnit_2017#35efc797