Karhola Anne
57v | pari-ja seksuaaliterapeutti
Kirkkovaltuusto
12
Seurakuntaneuvosto
82
Olen 57-vuotias, Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan jäsen.
Asustelen Lapinnimen alueella. Pohjakoulutukseni on kaupallinen ja olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1996. Ihmissuhdetyö on tullut osaksi elämääni vasta myöhemmällä iällä ja muodostaa tänä päivänä suurimman osan työstäni. Olen ollut rippikouluikäisestä lähtien seurakunnan toiminnassa mukana tavalla tai toisella, joten seurakunnan toiminta on minulle tuttua. Yrittäjyyteni ja kaupallisen koulutuksen myötä myös hallinto- ja talousasiat ovat osaamistani.

Seurakunnallinen viitekehykseni on Tuomasyhteisö ja siellä toimin monissa vastuutehtävissä. Olen tällä hetkellä Tampereen seurakuntayhtymän Perheneuvonnan johtokunnan puheenjohtaja. Kaikkineen olen toiminut seurakunnallisissa luottamustehtävissä jo parikymmentä vuotta. Olin useita vuosia Tampereen seurakuntayhtymän Yhteisten kirkkoneuvoston varapuheenjohtajana ja kirkkovaltuuston jäsenenä sekä Aitolahden seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana. Olen poliittisesti sitoutumaton, joskin viime aikoina olen useimmiten äänestänyt Kokoomusta.
Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat minulle itsestään selviä asioita ja haluan olla varmistamassa niiden toteutumista myös kirkossa. Yhtenä tärkeänä seikkana näen tasa-arvon toteutumisen kirkon virkavalinnoissa. Talouden ja hallinnon joustavuus ja läpinäkyvyys on minulle myös tärkeää. Väheneviin resursseihin tulisi vastata mm. muuttamalla virkarakennetta niin, että se mahdollistaa entistä suuremman vastuun ja toimintamahdollisuudet vapaaehtoisille toimijoille. Hallinnon joustavuuteen olisi hyvä ottaa mallia kirkon ulkopuolisesta maailmasta. Lisäksi haluaisin muuttaa mm. virkavalintoja ja vaalikäytäntöjä vastaamaan tämän päivän yhteiskunnan toimintatapoja.

Kaikkien kirkon vaaliohjelmassa minulle tärkeintä on kaikki tuossa yhdessä kappaleessa olevat asiat: ”Kirkon tulee olla yhdenvertaisten ja tasa-arvoisten jäsentensä yhteisö. Haluamme Jumalan armon ja rakkauden näkyvän kaikessa kirkon toiminnassa. Yksikään ihminen ei ole virhe vaan osa Jumalan hyvää luomistyötä. Tahdomme kirkon tukevan kaikkia parisuhteita ja vihkivän kaikki yhdenvertaisesti.” Joskin koko vaaliohjelmamme on tärkeä.

Ja mikäkö minua kirkossa eniten ketuttaa? Ehkä se on se liiallinen tutussa ja turvallisessa pysyminen ja hidas muutos.