Kallinen Matleena
31v | tiimivalmentaja, FM
Kirkkovaltuusto
11
Seurakuntaneuvosto
81
Moi! Olen Kallisen Matleena, vaalien aikaan 31-vuotias, Kajaanista kotoisin oleva filosofian maisteri. Olen muuttanut Tampereelle opintojen perässä ja tänne olen jäänyt. Viimeiset viitisen vuotta olen asunut Kalevassa. Teen töitä tiimivalmentajana asiakaspalveluyrityksessä, toimin luottamushenkilönä seurakunnassa ja harrastan mm. tanssia.

Olen toiminut Kajaanin ja Tampereen seurakunnissa sekä aktiivina, luottamushenkilönä että työntekijänä (suntio-vahtimestarina, isosena, kirkko-oppaana). Myös Sinapinsiemen ry, hiljaisuuden liike ja Taizé ovat minulle tärkeitä hengellisiä koteja. Poliittisesti olen enemmän Vihreisiin kallellaan oleva vihervassari. Luottamushenkilökokemusta on seurakunnan lisäksi kertynyt mm. Vihreiden nuorten paikallisjärjestön, Sinapinsiemen ry:n sekä ainejärjestön hallituksessa.

Kirkolla on yhteiskunnassamme merkittävä asema, merkittävät varat ja mahdollisuus tehdä todella paljon hyvää ympäristölle ja ihmisille. Haluan työskennellä sen eteen, että olemme ympäristön suojelussa edelläkävijöitä, puolustamme ihmisoikeuksia ja taistelemme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon puolesta. Kirkon demokratiavaje potuttaa, ja etenkään kirkolliskokous ei kuvasta jäsenistön oikeita mielipiteitä. Meidän on lopetettava hengellisen väkivallan ja vihapuheen salliminen.

Seurakuntatasolla näihin vaikuttavia päätöksiä ovat esimerkiksi henkilöstövalinnat, päätökset siitä, mitä lähetysjärjestöjä tuetaan, ympäristönäkökulman ottaminen osaksi kaikkea päätöksentekoa ja käytännön ratkaisut, kuten siirtyminen kasvisruuan tarjoiluun seurakunnan tapahtumissa ja toiminnassa.

Seurakuntavaalit ovat listavaalit, joissa perinteisesti samalla listalla voi olla ihan perusarvoiltaankin hurjan erilaisia ehdokkaita. Meidän listamme on siitä ihana, että olemme kaikki sitoutuneet samoihin periaatteisiin ympäristönsuojelun, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon suhteen. Meidän listaamme äänestämällä tietää, että ääni menee tärkeimmiltä perusarvoiltaan samanmieliselle ehdokkaalle. On ilo olla tässä porukassa mukana.